Sidell Architects

Projects / Bartholomew Lane

Various design teams had tried and failed to achieve planning consent on this difficult site, after which the current owners held an invited design competition, subsequently won by SG.
The project is situated immediately adjacent to the Bank of England in the heart of the City of London. The Portland stone façade of a former bank built around 1930 is retained in the two principal frontages up to the sixth floor. Behind this, and extending above it in four added storeys is a highly efficient modern office offering multi-tenanted lettable space over twelve floors. New façades at high level are faced in Portland stone to match the existing. A striking reception foyer rising three floors forms part of the design.

Location
City of London, EC2
Clients
F&C Asset Management
Size
10,800m²
Contract Value
£32m

Images by Paul Riddle